Blandade äventyr


Man lär så länge man lever

Genom åren har många expeditioner genomförts, de flesta för att skaffa sig lärdomar till föredrag. Att prova fysiska och mentala fenomen på sin egen kropp ger massor med empirisk kunskap. Det har dragits pulkor i fjällmiljöer och övernattats i minus 37 grader utan att gräva ner sig. Det har övernattats på bergstoppar i full snöstorm utan tält. Seglats med små båtar i extrema väder, fotograferats i de Skotska bergen, i Irländska grottor, klättrats upp för 500 meters klippor i Norge, prövats utrustning i Kroatiens berg, cyklats genom länder, paddlats långa sträckor och många berg i olika länder har bestigits.

Uppe i luften har snabba flyplan rollats och loopats. 12 knops tidvatten har bemästrats och vackra toppbestigningar har genomförts. Vattenfall i Afrikas djungel har besökts och otillgängliga bergspass i Saharas utkanter har trotsats och mycket mer. 

”Jag ser mig mer som en upptäcktsresande där äventyr och kunskapshunger förenas i en affärsnyttig utvecklande mix”


Udda projekt

Bland mer udda upplevelser räknas kamp om mat med hajar och vandring med snöskor utmed Göta kanal. Det kanske minst äventyrliga men ack så roliga var en resa till Florida där 30-talet berg- och dalbanor besöktes på kort tid.


Specialanpassad P&H Bahia, en av världens trevligaste havskajaker


Framtiden

Ett projekt som det arbetas på just nu är en bestigning av Elbrus, Europas högsta berg som ligger i Kaukasus i Ryssland. Ett annat är att paddla kajak runt Kap Horn. Ett tredje är en världsomsegling. Gemensamt för alla äventyr är att Niclas vill lära sig något som han kan använda i föredrag och utbildningar. Allt för att göra andra människors liv bättre.


Ny expedition

Nästa expedition blir en världsomsegling där seglingen fungerar som en plattform för andra äventyr. Båten kommer att vara fylld med allt från snöskor till klätterutrustning. Förberedelserna går framåt. En flerårig seglats med 50-talet landexpeditioner kräver sitt förarbete. Inte minst måste de kommersiella delarna av projektet falla på plats.

Row Hard No Excuses – Trailer

Följ 2 amerikanska roddare i en prisbelönt film. Niclas filmade material motsvarar cirka 20 % av filmen.


Moderna snöskor har både låg vikt och enklare crampons.