Äventyrsföreläsningar

Atlantrodd

Detta föredrag har nominerats till Eventakademins pris för landets bästa talare/ föredrag.

Berättelsen om Atlantrodden är förmodligen det häftigaste och mest spännande föredrag du kommer att höra i ditt liv. En extremt inspirerande och upplyftande show om två personer som inte kände varandra satte sig ner i en roddbåt för att ro över Atlanten ihop. Den ende led av svår sjösjuka och hade aldrig tidigare rott en riktig roddbåt.

Med humor, skratt och spänning får vi följa med på resan med hammarhajar, skrovskador, vätskebrist, elbrist, matbrist, trasigt roder, läckande båt, man över bord, böjda revben, extrema skavsår, stormar, av misstag dracks gift, brännskada från tropisk manet som gav hög feber och slog ut kroppens motorik och massor av fler livshotande situationer. 25-talet gånger var någon nära att dö.
Roddpositionerna fick ständigt repareras för att slutligen lagas med drivved som hittats till havs.

Den 95 dygn långa färden var planerad till 40-55 dygn.

Färden blev ett stort test i socialkompetens, mental motivation, uppfinningsrikedom, överlevnadsteknik, kamratskap och uthållighet. 

BRIST PÅ VATTEN
Till råga på allt tvingades Niclas och Rune handpumpa vattenavsaltningsanläggningen upp till 12 timmar per dygn för att producera dricksvatten, något som de ständigt hade brist på. Urinen var periodvis blodröd och det gjorde ont i inre organ. Pumpandet var fysiskt mycket tungt och gjorde att rodden kändes som vila. När det var som värst handpumpades vattenmaskinen i kring 100 timmar och teamet fick ut 0,5 liter odrickbart vatten.

Eftersom vattenmaskinen gick sönder kunde Niclas och Rune inte dricka tillräckligt med vatten för att tänka klart. Detta gav upphov till flera av teamets följdproblem. Niclas och Runes olika erfarenheter, analysförmåga och vilja till att umgås socialt gjorde att de klarade av bedriften att bli de första svenskarna som har rott över Atlanten, trotts osannolikt många problem. Projektet genererade över 200 miljoner exponeringar i media.

FANTASTISKA NATURUPPLEVELSER
Resan präglades även av fantastiska naturupplevelser. En kaskelottval hoppade och hammarhajar jagade intill båten, en jättesköldpadda åt av båtens växtlighet, ett 40-tal delfiner lekte kring båten, en flera meter lång oidentifierad ormliknande varelse passerade båten, en haj gick till attack, en tolv meter lång svärdfisk hoppade nära båten, flera hundra stjärnfall prydde himlen när asteroidbältet ”Leoniderna” passerade in i atmosfären och mycket, mycket mer. Givetvis visade Moder Natur även upp sina krafter genom att bjuda på allt från stiltje till 25-30 m/s och många meter höga vågor. 

FÖLJ MED PÅ EN OVANLIG RESA
Antalet oceanroddare ökar, men det finns fortfarande fler rymdresenärer än oceanroddare. Niclas och Rune är de enda svenskarna som har rott över Atlanten. För dig som är intresserad av äventyrsföredrag kan vi garantera att du aldrig tidigare hört något liknande.

Om du vill att din publik ska få ett äkta minne för livet, något att dagligen reflektera över och något att minnas på ålderns höst är Atlantroddsföredraget perfekt för dig.

Klicka här för att läsa mer om atlantrodden. ...Eller klicka här för att kontakta Niclas.


Äventyr och lärdomar

Ett mentalt upplyftande föredrag där massor av olika intressanta, underhållande och prekära äventyrssituationer används för att prata om erfarenheter, lärdomar och om förberedelser. Hur kan vi människor utvecklas som människor? Fantastiska bildspel varvas med djupa insikter om mänskligt beteende.

Vid årsskiftet 2007/2008 blev Niclas Mårdfelt förste svensk och den fjärde personen i världen som per egen muskelkraft tagit sig över en kontinent, upp på en kontinents högsta berg samt över en ocean.

Erfarenheter och händelser från dessa turer används i föredragen på olika sätt för att lyfta fram hur människan klarar av mycket mer än hon först tror att hon ska göra.

Delar av detta innehåll kan med fördel anpassas och inkluderas i föreläsningar med ett specifikt affärsmässigt syfte så som ledarskap, prestera mera, problemlösning, ansvarstagande och målsättningar. Slå en signal så berättar jag mer.